SkrattYoga - FaceYoga A, våren

OBS! Denna kurs har inhiberats.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

15,00 €

NYHET! Skratt utan orsak...SKRATTYOGA

Hur kan skrattet påverkar vårt välmående?

I skrattyogan kan man upptäcka att skrattet kan vara till nytta även svåra situationer när skrattet inte är ”tillåtet” då kan skrattet vara en frigörande katalysator. Genom skrattet får man resurser till att orka, kraft och harmoni i livet. Skrattet ökar kreativiteten, bättre inlärning, social kompetens, samhörighet, koncentration samt livsglädje.

Skratt har också konstaterats ha helande effekt på följande:

Stress, fysisk såväl som psykisk smärta (även kronisk sådan) astma, bronkit, hjärt- och cirkulationsproblem, låg ämnesomsättning, högt blodtryck, nedsatt immunförsvar, muskelspänningar, psykiska spänningar, insomnia, nedstämdhet, rädslor, ohälsosamma snarkningar, som hjälp vid avvänjning av t.ex tobak, alkohol och droger.

Skrattet har konstaterats vara som en aerobisk träning för kroppens inre organ. 3 minuter av kraftfullt skratt motsvarar 45 min avslappning. Det är ingen överdrift att säga att skratt förlänger livet.

Älskar du att skratta, är du blyg inför att skratta eller har du tappat skrattet i ditt liv?  Skrattet gör så gott för oss alla. Detta härliga pass passar för alla och alla åldrar.

I skrattyogan gör vi enkla lekfulla övningar som lockar till skratt. Det är inget krav att skratta, det kan vara bra att veta. I varje pass ingår avslappning och att komma ner i varv. 
”Skrattyoga är som att träna sinnets muskler, när du kan skratta även om det inte finns något att skratta åt”

Du behöver bekväma kläder och vattenflaska. Redskap finns att låna.

Varifrån kommer skrattyogan?

Skrattyogan skapades av den Indiska läkaren Madan Katarina. Madan Katarina påbörjade sin verksamhet med Skrattyoga i november 1995 i sin hemstad Mumba. Hon hade skrivit en artikel i den lokala läkartidningen om skrattets helande kraft och dess förebyggande egenskaper på hälsan, och ville själv utforska detta i praktiken. En morgon gick hon med stor entusiasm till en park nära sitt hem och bad förbipasserande att skratta tillsammans med henne. Enligt Madan Katarina skrattar inte Indierna så mycket så förfrågan om att skratta tillsammans förvånade dem verkligen. Efter att ha frågat, vågade några skratta tillsammans med Madan Katarina (de var ca 5 personer) och från detta fick skrattgrupperna sin början.  Idag finns skrattgrupper i över 100 länder.
Skrattyogaläraren Essi Tolonen började sprida sin verksamhet i Finland våren 2003.

Kursens språk är både svenska och finska.

Lediga platser

Ja

Kurskod

830240

Kursavgift

15,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Jaana Virtanen

Tidpunkt

03.01.2024 - 03.01.2024

Plats

TT-hallen - YogaBubblan
Ahlströmsgatan 10, 68600 Jakobstad